Meestal gaat het goed maar als vastgoedeigenaar loopt u risico's van niet betalende huurders . U kent ze vast wel de verhalen van huurders die na enkele maanden al huurachterstand hebben. U moet achter uw geld aan maar u bent niet de enige crediteur. De huurder is "blut". Uiteindelijk moet u via de rechter de ontbinding van de huurovereenkomst aanvragen en kan het pand worden ontruimd.

Borg
Gelukkig heeft u de borg nog of misschien heeft u een bankgarantie. Gebruikelijk wordt er aan de huurder voor aanvang van de huurovereenkomst een garantie geëist gelijk aan drie maanden betalingsverplichtingen (huur+ btw+ servicekosten). Maar als alles mee zit bent u minstens een half jaar verder en mag u weer opzoek naar een nieuwe huurder. U blijft met een vordering op de huurder zitten plus de kosten van de deurwaarder. Achteraf bleek de huurder er financieel al niet zo goed voor te staan. Had u dat vooraf maar kunnen weten.

  • Verklein deze risico's op huurachterstand met onze " businesstoets". 
  • Weet met wie u zaken doet en wat de achtergrond van uw contractpartij is.
  • Hiermee kunt u de grootste risico's vermijden en is de kans op betalingsachterstanden klein. 

Bedrijfs- en persoonscontrole
De NVM Businesstoets voorziet ons van informatie over de betrouwbaarheid, kredietwaardigheid en het betaalgedrag van personen en/of bedrijven. Dit geeft meer inzicht in met wie u te maken heeft en of er wellicht met het nakomen van afspraken in de toekomst problemen zijn te verwachten.

'Best-in-class'-wereldwijde databases
Op maar liefst 24 punten wordt er gecontroleerd in de 'best-in-class'-wereldwijde databases om inzicht te krijgen in financiële risico’s van personen en bedrijven. 

Standaard procedure bij Beudeker makelaars
Bij een verhuuropdracht wordt voor het aangaan van een huurcontract de "businesstoets" uitgevoerd. Bij twijfel adviseren wij niet te verhuren of om extra zekerheden in te bouwen. 

Voorkomen is altijd nog beter dan genezen.

Meer weten over de "businesstoets"? Bel ons gerust.